vrijdag

Leerstellingen of liefdeAls je leest over het leven van Jezus dan zie je altijd mensen om hem heen. Hij staat vrijwel altijd in relatie tot mensen, pratend, rondlopend, uitleggend en vooral ontspannen. Hij is te gast bij mensen en krijgt regelmatig een maatijd aangeboden.
Wat het meest opvalt is dat hij met gewone mensen omgaat en hen niet uitkiest op basis van zijn eigen overtuiging of theologie. De meeste mensen met wie hij omging waren het ook onderling meestal niet eens. Toch wilden ze bij Jezus in de buurt zijn en naar hem luisteren.

Ze wilden bij hem zijn, omdat Hij vriendelijk was en iets te vertellen had wat ze nodig hadden.
Net zoals de meeste mensen in deze tijd niet op zoek zijn naar de ware theologie, maar naar echtheid en relatie. Ze willen aanvaardt worden zoals ze zijn en het lijkt me belangrijk regels, leerstellingen en theologie opzij te leggen en te laten zien wie God is. Dat Hij liefde is en van mensen houdt.
Liefdevolle relaties zijn beter dan juiste leerstellingen. Als men verbintenissen en relaties aangaat op grond van dezelfde leerstellingen wordt de liefde hiermee vervangen en dat is triest.

De Goddelijke weg is elkaar vinden op grond van Zijn liefde voor ons en dat is de weg van Jezus Christus.

Breng het goede dat God u schenkt geen schade toe, want het koninkrijk van God is .... een zaak van gerechtigheid, vrede en vreugde door de heilige Geest. (Rom 14)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten