dinsdag

Mijn genade is u genoegOp de website van Hein de Haan ( www.overvloeiendegenade.nl ) staan prachtige stukjes. Hij beschrijft op een bijzondere en invoelende manier wat genade is. In 15 stukjes beschrijft Hij Gods genade vanuit het verhaal van de verloren zoon. Hij laat daarin zo duidelijk zien dat het initiatief van verzoening vanuit de Vader gaat. Dat beide zoons zijn hart niet kennen. Maar dat hij zelfs dat niet veroordeelt, maar hen overspoelt met Zijn genade.
Deze zin trof me: Lukas 19:10 De Zoon des mensen is gekomen om het verlorene te zoeken en te redden.
God heeft Zijn Zoon gezonden om al het verlorene te zoeken en te redden. Met de score van slechts één verlorene die niet gevonden zou zijn en niet gered neemt God geen genoegen! De Zoon is gezonden om al het verlorene te zoeken en te redden. Dat is het hart van Vader! Dat is het plan van Vader. Dat is het werk dat de Zoon heeft volbracht! Niets meer, niets minder! 

Genade voor de zoon die het erfdeel met feesten en beesten er door joeg; genade voor 
de zoon, de wettische zoon, die zich rot werkte omdat hij dacht dat zijn vader een slavendrijver was en hij door hard te werken misschien bij hem in de gunst zou komen staan. 
Twee zoons, maar de werkelijke hoofdspeler in dit verhaal is de Vader, die genadig is, Hij is de initiatiefnemer van de verzoening tussen Hem en zijn jongste zoon en tussen Hem en zijn andere zoon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten