zaterdag

Een heerlijke toekomst op aarde


En nog een weinig, en de goddeloze zal er niet zijn; en gij zult acht nemen op zijn plaats, maar hij zal er niet wezen. De zachtmoedigen daarentegen zullen de aarde erfelijk bezitten, en zich verlustigen over groten vrede (Ps. 37:10,11, St.Vert.).

De opmerking dat zij die een plaats en een erfdeel in de aarde zullen ontvangen zich zullen ‘verlustigen over groten vrede’, zou te maken kunnen hebben wat het feit dat God ‘van vrede zal spreken tot zijn volk’ (Ps. 85:9) en dat Hij ‘oorlogen doet ophouden tot het einde der aarde’ (Ps. 46:10).

Maar het betekent meer: Het laat ons nog een andere kant zien van de heerlijke toekomst van de aarde. Het zal een plaats worden die gekenmerkt wordt door de ene golf na de andere van zaken die met God verbonden zijn. Dat zal de vervulling betekenen van Amos’ gebed: ‘Maar laat het recht als water golven, en gerechtigheid als een immer vloeiende beek’ (Amos 5:24).‘Hoe kostelijk is uw goedertierenheid, o God; daarom schuilen de mensenkinderen in de schaduw uwer vleugelen; zij laven zich aan het vette van uw huis, Gij drenkt hen met de stroom van uw liefelijkheden. Want bij U is de bron des levens, in uw licht zien wij het licht (Ps. 36:8-10).

‘Hoe kostelijk is uw goedertierenheid, o God; daarom schuilen de mensenkinderen in de schaduw uwer vleugelen; zij laven zich aan het vette van uw huis, Gij drenkt hen met de stroom van uw liefelijkheden. Want bij U is de bron des levens, in uw licht zien wij het licht (Ps. 36:8-10).  

‘De heerlijkheid des HEREN zich zal openbaren, en al het levende tezamen zal dit zien’ (Jes. 40:5). Het gevolg hiervan zal zijn dat de aarde vol zal worden van de kennis des Heren, zoals de wateren de bodem van de zee bedekken (Jes. 11:9).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het oude en nieuwe verbond, voor wie?

  Met wie sluit God een Nieuw Verbond?  Zie, de dagen komen, luidt het woord van Yahweh, dat Ik met het huis van Israel en het huis van Juda...