woensdag

112 redenen om te geloven dat God iedereen redt


Ik vond een Amerikaanse site waarop 112 teksten staan waarin duidelijk gemaakt wordt dat God elk mens op het oog heeft, iedereen redt en niet alleen de goede mensen.

  Klik hier !

Duidelijker kan ik het zelf niet zeggen!

2 opmerkingen:

 1. 1. God heeft iedereen op het oog? Ja, iedereen!
  2. God redt iedereen? Nee. Niemand die dat zo duidelijk gemaakt heeft als Jezus zelf. Hij spreekt het vaakst over de hel.
  3. ... niet alleen de goede mensen? De Bijbel maakt overduidelijk dat die mensen niet bestaan: goede mensen. Er is er niet één die goed doet, niet één!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De zgn. 'hel' in Bijbelvertalingen (Grieks. Gehenna) is in werkelijkheid het dal van Hinnom te Jeruzalem. In het toekomstig Vrederijk zullen daar lijken van rebellen liggen.
  Jesaja 66:24; Matteüs 5:22

  Het woord 'eeuwigheid' in de vele Bijbelvertalingen duidt in werkelijkheid op een 'aeon' (Hebreeuws: olam, Grieks: aioon). Een aeon is een wereldtijd, met een begin en einde. Vandaar dat het aeonische oordeel, een "totdat" heeft.
  2Timotheüs 1:9;Jesaja 32:14,15

  Het "eeuwige (aeonische) leven" en de "eeuwige (aeonische) straf" zijn resp. het leven en de straf van de toekomende aeon. Er is ook sprake van "de komende aeonen" en de "voleinding der aeonen".
  Lucas 18:30; Efeze 2:7; Hebreeën 9:26

  BeantwoordenVerwijderen