zondag

Schapen zonder herder


Er heerst een ongrijpbaar virus en de mensen worden bang gemaakt, want er is geen medicijn, geen vaccin. Dat betekent dat je aan de grootste angst van mensen kunt zitten, hun angst voor de dood,  hen manipuleren en een fantastische oplossing bedenken: lockdown, intelligent of gedwongen maakt niet zoveel uit. Beiden is extreem. Wie wil er nu opgesloten worden? Al is het in je eigen huis? En wanneer mag je weer een normaal leven leiden? Nee, we noemen het niet gevangen in eigen huis, de mensen willen het immers zelf. Ze verraden zelfs de mensen die zich er niet aan houden.
In deze tijd van opsluiting of lockdown zijn er twee teksten uit de bijbel die me te binnen schieten.

Dat is de tekst uit Spreuken 12:10 De rechtvaardige kent het leven van zijn beest; maar de barmhartigheden der goddelozen zijn wreed. 

En de tekst uit Mattheus 9:36 Toen Jezus de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos uitzagen, als schapen zonder herder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het oude en nieuwe verbond, voor wie?

  Met wie sluit God een Nieuw Verbond?  Zie, de dagen komen, luidt het woord van Yahweh, dat Ik met het huis van Israel en het huis van Juda...