woensdag

Wat is het Koninkrijk van God


Op welke wijze God in het verleden ook heeft geregeerd of in welke mate, welke gebeurtenissen in het verleden ook aangewezen kunnen worden als goddelijke heerschappij in werking (zoals de verwoesting van Sodom), er zal een tijd komen waarin God de aarde volkomen en zó volledig zal regeren, dat deze tijd in de Bijbel, en ook wij zouden dat moeten doen, het koninkrijk Gods wordt genoemd. Dat is de tijd waarvan de Psalmist profetisch sprak toen hij zei:
 ‘het koninkrijk is des HEREN, Hij is heerser over de volken’ (Ps. 22:29).
 ‘Dat de natiën zich verheugen en jubelen, omdat Gij de volken in rechtmatigheid richt, en de natiën op de aarde leidt’ (Ps. 67:5).

Het koninkrijk van God begint met Gods overname van de heerschappij over de aarde en allen die daarin wonen, zowel levenden als doden. Dat kan op elk moment gaan gebeuren. Er zijn geen gebeurtenissen die daaraan vooraf moeten gaan en geen tekenen die wijzen op de komst ervan. Alles wat God moet doen is spreken en alle mensen zullen onder Zijn heerschappij zijn. Hij zal evenwel meer doen dan alleen spreken.
Hij zal de wereld verlichten (Ps. 97:4).
Hij zal van Zijn Geest uitstorten over alle vlees (Joël 2:28).
De heerlijkheid van de Heer zal worden geopenbaard en alle vlees zal het zien in dezelfde mate en op dezelfde tijd (Jes. 40:5).
Hij zal ervoor zorgen dat het oordeel uit de hemel wordt gehoord; de aarde zal vrezen en rustig worden (Ps. 76:9).

De komst van Gods heerschappij brengt grote zegeningen van licht, kennis, waarheid, ja zelfs de gave van een volmaakte gezondheid voor ieder mens op aarde.

Uit: https://lachairoi.org/sellers/026.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het oude en nieuwe verbond, voor wie?

  Met wie sluit God een Nieuw Verbond?  Zie, de dagen komen, luidt het woord van Yahweh, dat Ik met het huis van Israel en het huis van Juda...