dinsdag

...om de wereld te redden


Soms voel je aan dat sommige dingen die in de kerk geleerd worden over God, gewoon NIET WAAR kunnen zijn. Als er verteld wordt dat God Zijn Zoon naar de wereld stuurde om de wereld te redden (Joh. 3:17, 12:32, 47 en 1 Joh 4:14), maar dit doel zal uitlopen op een grote mislukking, omdat de meeste mensen in de hel zullen belanden, waar ze eeuwig gemarteld zullen worden. Dus voor altijd pijn zullen lijden, omdat God Zijn woede op hen botviert voor de zonde waar Zijn Zoon ook al voor geleden heeft. Dan klopt er toch iets niet?

Of gaan ze naar de hel, omdat de Vader hen niet heeft getrokken, zoals staat in Johannes 6:44 Niemand kan tot Mij komen, tenzij de Vader  hem trekke; en Ik zal hem opwekken ten jongste dage.


Of misschien, omdat ze nooit in de gelegenheid waren om van Hem te horen of het gewoon niet konden geloven?

Of is het zo: naar de hel met jou, want je hebt niet op tijd voor Mij gekozen?

Het is te gek voor woorden dat dit geleerd en geloofd wordt. Je zou het zelfs blasfemie kunnen noemen. In ieder geval is het in strijd met wat de bijbel leert over een liefhebbende God wil dat alle mensen tot erkentenis van de waarheid zullen komen en niet verloren zullen gaan.





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het oude en nieuwe verbond, voor wie?

  Met wie sluit God een Nieuw Verbond?  Zie, de dagen komen, luidt het woord van Yahweh, dat Ik met het huis van Israel en het huis van Juda...