woensdag

Onder de indruk van genade


Religion is a deceiver. It promises well-being, joy, freedom, and even riches, yet it cannot deliver. It cannot give freedom and peace with God because religion is based on things you do to try to earn God’s favor. Doing things for God is a never-ending task that inflicts guilt and frustration on the doers; they feel guilty when they do not perform as expected and feel frustrated because it seems that they can never do enough to please God.

~ Shean Smith, Soul Rape, pg 25

Religie bedriegt je. Het belooft je vreugde, vrijheid en zelfs rijkdom, maar het kan je dat niet geven. Het kan je niet de vrijheid en vrede van God geven, want het is gebaseerd op dingen die je moet doen en proberen om de gunst van God te verdienen. Dingen doen voor God is een eindeloze taak die eindigt in schuld en frustratie. Je voelt je schuldig, omdat je niet presteert zoals je denkt dat van je verwacht wordt en gefrustreerd, omdat je nooit genoeg schijnt te doen om God te behagen. 

1 opmerking:

Het oude en nieuwe verbond, voor wie?

  Met wie sluit God een Nieuw Verbond?  Zie, de dagen komen, luidt het woord van Yahweh, dat Ik met het huis van Israel en het huis van Juda...