woensdag

Aanwijzingen van de eindtijd?

 


Het "kwaad" dat velen in deze tijd in de wereld zien gebeuren, wordt door velen beschouwd als een aanwijzing dat de "laatste dagen" voor de deur staan. We moeten niet vergeten dat onze tijd door onze apostel Paulus "de huidige boze wereld" (NBG) of "goddeloze aion" (CV) of "boze eeuw" (REB) (Galaten 1:4) is genoemd, wat betekent dat alle mensen het effect van het kwaad ervaren dat voortkomt uit de impact van het doodvonnis dat sinds de hof van Eden is uitgesproken en aan ons is doorgegeven.

De ongebreidelde goddeloosheid in de eindtijd waarover Jezus Christus en Zijn apostelen in hun brieven spreken, evenals Paulus, verwijzen naar een tijd van onvoorstelbare kwaadaardigheid, waarnaar wordt verwezen als "De Verdrukking", die voorafgaat aan de fysieke terugkeer van Christus naar de aarde. Deze periode begint na een lange tijd van wereldvrede en voorspoed, waarna de antichrist op het toneel verschijnt en verwoesting aanricht tegen Israël en de Joden. Deze tijd zal definitief gekend en geïdentificeerd worden door bepaalde gebeurtenissen, waardoor op zijn minst getrouwe joden zullen weten dat de zeven jaren van verdrukking die door de profeten uit de oudheid en Jezus Christus zijn voorzegd, onmiskenbaar zijn begonnen.

We zijn geroepen om in deze huidige "boze eeuw" te leven en ons te onderwerpen aan de gevolgen daarvan. Het leven is zwaar. Niets is perfect, we hebben te maken met allerlei soorten mislukkingen op het gebied van gezondheid, levensduur en algemene situaties waarbij mensen en dingen betrokken zijn. De dood werkt in ons allemaal, sommigen vergaat het beter of slechter dan anderen. We gaan door in deze "tegenwoordige goddeloze eeuw" totdat Gods plan zijn beloop heeft gehad voor zijn volheid, waarna Hij Zijn profetische programma voor Israël zal hervatten. Geniet ondertussen van het leven en waardeer het als het geschenk dat God het heeft gegeven om te zijn en bereikt uiteindelijk zijn volledige conclusie voor ons allemaal, sommigen eerder of later dan anderen - maar alles is door God bepaald voor ieder van ons.

Het kwaad dat wij thans meemaken, komt bij lange na niet in de buurt van hoe het in die "einddagen" zal zijn. Het kwaad van vandaag, hoe ernstig het ook mag lijken, is slechts een voorproefje, eigenlijk slechts een vage zweem van de stank van de goddeloosheid die aan de wederkomst van Christus zal voorafgaan.
Laten we ons niet laten misleiden door te denken dat we in die einddagen leven voor de wederkomst van Christus.  We leefden en leven nog steeds in fasen van het leven waarin de dingen relatief "beter" of "slechter" lijken te zijn, afhankelijk van welke fase van de schommeling we innemen.
De volheid van het leven dat God voor ons allen heeft gepland, zal worden ervaren wanneer Hij de dood heeft afgeschaft en iedereen heeft opgewekt en levend gemaakt.

Andre Sneidar


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het oude en nieuwe verbond, voor wie?

  Met wie sluit God een Nieuw Verbond?  Zie, de dagen komen, luidt het woord van Yahweh, dat Ik met het huis van Israel en het huis van Juda...