zaterdag

Alles wordt recht gezet



 Er komt een dag waarop de mensen de waarheid van Jesaja 26:10 gaan zien: 

Al wordt de goddeloze genade bewezen hij leert niet wat gerechtigheid is: in een land van recht bedrijft hij onrechten de hoogheid van de HEERE ziet hij niet.

Maar wanneer het Koninkrijk van God er is dan wordt Jesaja 26:9 werkelijkheid: Want wanneer Uw oordelen over de aarde komenleren de bewoners van de wereld wat gerechtigheid is.

Wie God is en Zijn karakter wordt weergegeven in Zijn genade en Zijn rechtvaardig oordeel. Dit gaat Hij nog doen: alles rechtzetten en in orde maken. Het lot van Israël is duidelijk en hun dienst aan God zal geweldig zijn in het toekomstig Koninkrijk van God. God heeft bepaald dat Israël de belangrijkste natie op aarde zal zijn, ze zullen ook materieel zoveel hebben, dat ze kunnen uitdelen en van niemand afhankelijk zijn: 

Deuteronomium 28:11, 12 En de HEERE zal u een overvloed ten goede geven, in de vrucht van uw schoot, in de vrucht van uw vee en in de vrucht van uw land, in het land dat de HEERE uw vaderen gezworen heeft u te zullen geven. Niet alleen materieel, maar ook de vreugde om weer te wonen in het land dat God hen beloofd heeft. Onder Zijn leiding. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het oude en nieuwe verbond, voor wie?

  Met wie sluit God een Nieuw Verbond?  Zie, de dagen komen, luidt het woord van Yahweh, dat Ik met het huis van Israel en het huis van Juda...