donderdag

Het koninkrijk van God verwachten


Handelingen 28: 30-31 Paulus bleef de volle termijn van twee jaar in zijn eigen gehuurde woning, en ontving allen, die tot hem kwamen, terwijl hij Gods Koninkrijk predikte,
De prediking van Gods Koninkrijk hield in dat Gods heerschappij aanstaande was. Dat verwachtte elke gelovige Jood. Paulus eigen verwachting van het aanbreken van dat Koninkrijk was op dat moment ook nog steeds onveranderd.
Er is wel iets echt veranderd binnen de lijn van de verkondiging van dat Koninkrijk. Voor de grenslijn verwachtte ook Paulus nog concreet het aanbreken van het Koninkrijk op aarde. Daarna wist Paulus ook in de kenmerkende late Koninkrijks-brieven dat dit er niet meer inzat. Daar verwacht hij dus zijn letterlijk sterven.
2 Timotheus 4:6 Wat mij aangaat, reeds word ik als plengoffer geofferd en het tijdstip van mijn verscheiden staat voor de deur.
Het is heel goed mogelijk, nu we het decor van de profetische eindtijd weer opgetrokken zien worden, dat God nu ook weer verder zal gaan met de lijn van het Nieuwe Verbond. Er is echter een kenmerkende start. Het tot geloof komen van het aardse volk van God, Israël. Dat sluit feitelijk elke pretentie van Koninkrijks-verkondiging in onze tijd, zonder deze start, bij voorbaat uit. 

(Facebook, H. de Haan)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Het oude en nieuwe verbond, voor wie?

  Met wie sluit God een Nieuw Verbond?  Zie, de dagen komen, luidt het woord van Yahweh, dat Ik met het huis van Israel en het huis van Juda...